Westerse vruchtbaarheid

Eén van de opvallende gegevens van toenemende welvaart in landen is het feit dat de vruchtbaarheid van mensen dan afneemt. Voor veel mensen een raadsel, omdat met de toenemende welvaart ook de gezondheid lijkt toe te nemen.

Waarom valt de vruchtbaarheid dan terug? De vraag is of we echt wel veel gezonder leven. De kwaliteit van ons leven is zonder twijfel toegenomen, we hebben het bijna nooit meer koud, we hebben goede kleding en enorm vermoeiende tochten zijn tegenwoordig al wandelingen van een paar kilometer, daar waar in vorige eeuwen men te voet van hier naar naar Zuid Europa ging en zware lasten vaak nog zelf gesjouwd werden. Kortom, onze gezondheid is beter, omdat we minder ongezonde dingen doen, maar waarom neemt de vruchtbaarheid dan af? Er is een natuurlijk gegeven dat in dit kader interessant is. Als de gezondheid vanwege slecht voedsel, of te weinig (voedzaam) voedsel in gevaar is, dan is het eerste waar de natuur veranderingen toepast het verminderen van vruchtbaarheid. We zien dat bij alle dieren en dus ook bij mensen. Ik leg daarom de stelling neer dat de vruchtbaarheid in Europa omlaag is omdat we heel erg slecht voedsel tot ons nemen. We eten slechte producten, met chemische rommel vervuilde producten, niet voedzame producten etc. We eten ook lang niet gevarieerd genoeg. Al die luxe producten in de supermarkt zijn in wezen gif voor ons lichaam. Zelfs een flink deel van het fruit en de groenten zijn in wezen ‘leeg’ of het zijn gifbommen. Onze afnemende vruchtbaarheid en toenemende allergieën zijn daarom in mijn ogen een waarschuwing.

Onze gezondheid zal naar mijn idee de aankomende jaren gemiddeld genomen flink minder worden omdat 50 jaar verslechterend voedsel een catastrofale werking op onze lichamen begint te krijgen. Kinderen hebben steeds meer last van kwalen die de generatie van voor 1965 niet kende. Als wij zo gezond leven, hoe kan dat dan? Als ons voedsel zo goed is en onze lucht zo schoon, waar komen die nieuwe welvaart ziektes dan vandaan? We eten verkeerd en dat komt omdat ons eten in feite ook in handen is gekomen van slechts een handvol extreem grote ondernemingen die deze keten in handen hebben. Wie eet er nog ‘van het land’? Wie eet er nog ‘eerlijk’ voedsel? Lekker makkelijk uit de supermarkt is op de lange termijn een ramp voor uw gezondheid. Het gemak van panklaar voedsel uit de supermarkt komt namelijk met een gebrek. Een gebrek aan voedzaamheid en een gebrek aan gezondheid. In mijn ogen wordt het tijd voor eerlijk voedsel.

bron: http://deanderewaarheid.blogspot.nl/2012/11/westerse-vruchtbaarheid.html

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: