Wat maakt ‘hen’ tot vijanden?

Is het u ook al eens opgevallen dat wij (Amerika/Europa) oorlog voeren met alle landen die geen deel uitmaken van ons geldsysteem? Irak gaf aan uit het geldsysteem te stappen en vervolgens werd Irak tot twee keer toe aan een oorlog onderworpen. Nu is het land arm maar maakt het wel deel uit van ons geldsysteem en de rijke bankiers delen er nu de lakens uit.

Iran, Noord Korea, Libië, Afghanistan. Allemaal landen die niet onder de invloedssfeer van de rijke bankiers staan of stonden en we voer(d)en er oorlog mee. Venezuela, Colombia, Pakistan allemaal landen die zich niet te veel aantrekken van wat die rijke bankiers willen en overal zijn onze militairen dus nabij. ‘Onze’ is dan even of Amerikaans en of Europees. Hoe dan ook militairen die in naam een natie vertegenwoordigen, maar in feite de oorlogen voor de bankiers en de politici voeren.

– Ja, maar een regime zoals in Syrië is slecht. Ok, als we daar vanuit gaan, maar waarom dan?

Waarin was/is Syrië slechter dan Saoedi Arabië? Die laatste is door dik en dun onze trouwe bondgenoot. Veel strenger, minder vrijheid, vrouwenrechten bestaan er niet. Waarom wel Syrië aanpakken, maar trouwe bondgenoot blijven van Saoedi-Arabië en Jemen om maar eens twee voorbeelden te noemen.

In Syrië hebben de geheime diensten van Amerika en Israël geheel vrij spel gekregen. Geen wapens sturen, wel wapens sturen? Natuurlijk krijgen bepaalde groepen rebellen al wapens. Een dag nadat er was geconstateerd dat de rebellen geen wapens tegen helikopters hadden bleken ze deze al te hebben.

Is het een complot? Is het simpelweg beleid? De moslimlanden werden door de hoge olieprijs erg machtig. We zagen ook dat ze het onderling veel vaker eens waren met elkaar. Dat was bij meerdere partijen een punt van grote zorg.

We zien nu hoe in meerdere individuele landen de economie geknakt wordt door interne strijd en een ontwrichting van heel die samenleving. Iets zegt me dat hier de hand van de westerse geheime diensten bijzonder ver in zit.

Het gaat echter niet om democratie brengen. Het gaat om destabilisering en terug naar armoede brengen.

Ik heb afgelopen weekend een analyse geschreven over wat er gaande is. Ik ga die binnenkort publiceren.

Is het de grote derde wereldoorlog die al in 2001 begonnen is? Is dit slechts de zoveelste slag in die wereldoorlog? Ze begon dan zoals zoveel oorlogen beginnen, met een grote oplichting. Duitsland verklaarde Polen de oorlog omdat Polen zogenaamd Duitsland was ingevallen. Amerika verklaarde Noord Vietnam de oorlog omdat Noord Vietnam een boot zou hebben aangevallen en in 2001 verklaarde Amerika de moslimlanden de oorlog omdat die de aanslagen gepleegd en gefinancierd zouden hebben.

Land na land wordt nu gedestabiliseerd en economisch zwak gemaakt. Het doel is dan om Amerika de machtigste staat te laten blijven. Gaat het lukken? China weet ondertussen ook wel dat de heimelijke oorlog die Amerika met haar voert via de dollar loopt. De dollar steeds minder waard wordt en waarbij China straks zal zien dat haar dollarreserves steeds minder waard worden.

Amerika heeft Europa onder de knoet omdat Europa financieel zwak staat. Hoe kwam dat? Dat kwam door dezelfde Amerikaanse bankiers die de baas zijn in Amerika. Iedere keer als er ook maar een positief bericht uit Europa komt, komt er weer een afwaardering waarna Europa weer fors afgeleid is.

Amerika is geen vriendelijke reus, het is een wereldmacht met een aftakelend rijk en ze is niet van plan haar wereldmacht zonder slag of stoot af te geven. Een oorlog van tenminste 21 jaar zou me niet verrassen. We zijn dus halverwege.

Er speelt echter meer dan de hegemonie van Amerika. Het is namelijk niet Amerika dat de wereld aan haar wil onderwerpen…

Binnenkort meer.

Tom Lassing

Geplaatst door Beursbox op 22.8.12

bron: http://deanderewaarheid.blogspot.nl/2012/08/wat-maakt-hen-tot-vijanden.html
De andere waarheid
Politieke kwesties eens van een andere kant bezien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: