Bitcoin Has Less Environmental Impact Than Fiat Currencies

The risks of environmental impact because of Bitcoin mining have been widely touted, but a recent report indicates that the actual damage from Bitcoin mining may well be far less than that associated with fiat currencies and other industries.

Waarom loopt de inflatie niet uit de hand?

Met een geldbasis die per jaar waarschijnlijk zo’n 6 tot 8% toeneemt zou het logisch lijken dat ook de inflatie rond die niveaus komt te liggen. Dat is niet zo, al is de inflatie wel iets hoger dan de officiële data doet vermoeden.

Bankiers en bakkers

Stel dat de bakker bij u om de hoek hetzelfde verdient als een zakenbankier; paar ton per jaar. Dan zouden bij u in de buurt andere mensen een bakkerij beginnen, toch? Ze zien de dikke auto van de bakker en denken: ga ik ook doen. Grote winsten trekken nieuwe spelers aan, wier concurrentie de prijzen ...

Hoeveel geld is er?

Misschien een gekke vraag, maar toch essentieel. Stel even dat iemand die in 1975 in coma geraakt is, nu door een medisch wonder weer gewekt kon worden. Deze persoon wordt weer wakker in het Europa van 2013. We moeten deze persoon dan eerst even bijpraten over Europa, want er is nogal wat veranderd. De Frank ...

Renminbi vervangt sinds kort de dollar als reserve munt

Het is geen geheim dat China de dollar aan het vervangen is door zijn eigen munt in meer en meer bilaterale handel. Het is duidelijk dat de renminbi binnenkort (minstens) een zelfde status als de dollar zal hebben als de wereldwijde ‘reservemunt “. Maar wat zelden of nooit in de mainstream media wordt besproken, zijn ...

Jim Rogers verwacht grote problemen tegen 2014

Het is altijd leuk zich bezig te houden met voorspellingen. Voorwaarde is wel dat het het ver genoeg in de tijd zoekt, zodat tegen dat het zo ver is, niemand nog aan deze voorspellingen denkt. Kan je lekker mis zitten. Dat is wat ik vandaag ook ga doen. Jim Rogers waarschuwt dat er grote inflatieproblemen ...

Hoe werkt geld uitlenen bij banken?

Wessel Aslander vroeg zich in een column van vorige week af waar banken mee bezig zijn. Het tot in het kleinste detail nakijken en controleren van kleine leningen en het zonder blikken of blozen verstrekken van enorme leningen aan ondernemers die er vervolgens mee vandoor gaan, fraude plegen of failliet gaan. Hoe kunnen banken zo ...

Heeft geld drukken zin?

Laat ons naar Amerika kijken, waar men (Helikopter Ben) Bernanke afbeeldt in een Helikopter die vers gedrukte dollars boven New York naar beneden strooit. Wat heeft men in Amerika sinds 2007 reeds geprobeerd om de krediet crisis op te lossen, zonder te moeten snijden?

Al eens van TARGET2 gehoord? 1

Al eens van TARGET2 gehoord?
Als u er nog nooit van gehoord hebt, dan is het daarvoor nu de hoogste tijd. Je hoort er nooit een politicus over spreken, maar het speelt een bepalende rol in de eurocrisis. TARGET2 is een soort betalingssysteem tussen banken uit EU-landen.

De groei van de omvang van de schuld van de USA voorspellen 1

Wat de politieke leiders ook beloven, ik kan u de groei van de Amerikaanse schuld voorspellen en ze is totaal anders dan zowel Obama als Romney de kiezers voorhouden.

Banken verbergen megafortuin wereldelite voor fiscus

De superrijke elite heeft met hulp van de grote banken een slordige 17 biljoen euro in het buitenland verstopt voor de fiscus. Dat is even veel als het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten en Japan bij elkaar.

Kondratieff theorie 1

Nikolai Dmyitriyevich Kondratieff (1892 – 1938) Wie was Kondratieff?

Glass-Steagall Act 1933

In 1929 gingen de beurzen zwaar onderuit. Daarna ontstond de periode die we als “de grote depressie” van de jaren dertig kennen. In 1933 werd de Glass-Steagall wet ingevoerd.

Afhankelijkheid en de rol van de overheid

Zo tussen de kerstdagen en oud en nieuw is een mooi moment om eens te kijken naar hoe onze samenleving tot stand kwam. We gaan eens een paar duizend jaar terug.